Program
Datum akce: 28/10 19:00

Legendární The Tchendos mají novou desku! Pokřtíme ji společně

Pražská, ale především žižkovská elektronická parta The Tchendos vydává po šestnácti letech nové album s názvem The Tchendos Meet the Universe. Od první desky Kill Death udělala kapela ohromný krok kupředu. To se odráží v novém zvuku, v pestrosti nahrávek od přímočarých tanečních pecek po propracované experimentální tracky a také v promyšlených textech. Jak je u The Tchendos zvykem, všímají si v nich současných událostí, které nás obklopují, ale i prchavosti okamžiku. Netají se touhou po prožití přítomnosti, snahou hledat klid v dnešním rychlém světě a potřebou tančit, dokud to jde. V jedné písni také vzdávají hold geniálnímu spisovateli a v jiné zázračné rostlině, která je v Čechách neprávem kriminalizována. V té hostuje skvělý hudebník původem z Keni, Fyah Son Bantu.

Teprve druhá deska za bezmála třicetileté fungování kapely může působit nezvykle, ale pro The Tchendos je hudební tvorba především milovaný „koníček po práci“ a hlavně zábava. Živě koncertovat třeba začali až po šestnácti letech ve zkušebně. Členové kapely často přinášejí na zkoušky vlastní základní nápady, každý pak přidává něco podle svého, někdy jamují a z nahrávek pak jednotlivé skladby staví. Tenhle zdlouhavý styl tvorby jim ale dodává neustálý pocit čerstvosti, začátku a funguje jako prevence vyhoření. Finální podoba alba proto vznikala několik let, v jejichž závěru vybrali deset tracků z obřího balíku rozdělaných skladeb.

Nejstarší skladba na desce, nazvaná „Ota Pavel“, vznikla díky tomu, že si člen kapely Kejda pořídil chatu u Berounky. Místa, kde spisovatel prožíval svá šťastnější období, inspirovala The Tchendos ke skladbě, jež vzdává hold člověku, který ačkoliv ve své tvorbě rozdával radost a poetiku, byl v pozdějším období postižen těžkou schizofrenií. Tvořivý, ale těžký osud Oty Pavla nakonec celou desku neplánovaně i rámuje.

Deska už je venku, tak si ji poslechněte a doražte na její křest!