Program

Kapela Zrní u nás oslaví 10 let existence a nové album

Kladenská kapela Zrní vydala album s názvem HRDINA POČÍTAČOVÝ HRY JDE DO SVĚTA. Tato deska vyšla v březnu pod patronací písničkářky Radůzy na jejím vlastním labelu Radůza records. Kombinace motivů lidové hudby, industriálního soundu, valivých kytar a expresivního zpěvu nesou formaci na výsluní současné české hudby. která pokládá Zrní za svůj objev a naplňuje vydáním jejich alba svou touhu předvést nadějnou svéráznou ambiciózní partu světu. Kombinace motivů lidové hudby, industriálního soundu, valivých kytar a expresivního zpěvu nesou formaci na výsluní současné české hudby. K desce patří i knížka v designu výtvarnice Štěpánky Bláhovcové, vítězky European Design Awards z roku 2010.

Nové CD zakoupíte ve fyzické i digitální podobě na stránkách INDIES MG:
http://www.indiesmg.cz/alba/376/hrdina-pocitacovy-hry-jde-do-sveta/

a dále v sesterských distribucích BONTONLANDU po celé ČR:
http://www.bontonland.cz/zrni-hrdina-pocitacovy-hry-jde-do-sveta/

Rozhovor v ČT
http://www.ceskatelevize.cz/porady/1183619616-kultura-cz/211562228000018/video/

Recenze CD:
Vl. Vlasák / MF Dnes: http://www.zrni.cz/grafika/MF.jpg
A. Kocábek / Týden.cz: http://www.tyden.cz/rubriky/kultura/hudba/v-tangach-ci-s-hrdinou-hlavne-ze-po-svem_201182.html
K. Souček: http://www.golias.cz/index.php?modul=audio&sub=recenze&page=cd&id=1055
M. Pros / Protisedi.cz: http://www.protisedi.cz/article/recenze-zrni-vysilaji-hrdinu-pocitacovy-hry-do-sveta

Další recenze najdete na těchto stránkách:
http://www.zrni.cz/media.php

BIOGRAFIE KAPELY:

Kladenští Zrní jsou něco mezi rychlým městem a mlžným lesem. Na české scéně jsou naprostým originálem. Zvuk kapely je evidentně ovlivněný jejich rodným industriálním Kladnem, táhlými volnými poli, i rychlými pohyby městských strojů. Jejich sdělení je velmi emotivní a naléhavé. Prochází od ponurých nočních ulic, plných zimy a strachu, až k naprosté euforii a dětské fascinaci ze všeho kolem. Sami Zrní označují svůj styl jako „něžný artbrut“.

Sestava kapely:
Jan Unger -zpěv, kytara, flétna
Jan Fišer – housle, zpěv
Jan Juklík -kytara, zpěv
Ondřej Slavík -bící, akordeon, beatbox, zpěv
Jan Caithaml -basová kytara, zpěv

Úspěchy kapely:

V roce 2009 zvítězili Zrní v soutěži Českého Rozhlasu o nejlepší českou neprofesionální kapelu, a následně tak reprezentovali ČR v rámci českého předsednictví EU koncertem v berlínském Kleisthausu. V témže roce také vydali svůj debut s názvem VONÍ. Na jaře 2011 přišli se svou druhou deskou HRDINA POČÍTAČOVÝ HRY JDE DO SVĚTA, kterou jim vydala písničkářka Radůza na vlastním labelu Radůza records. Kombinace motivů lidové hudby, industriálního soundu, valivých kytar a expresivního zpěvu nesou formaci na výsluní současné české hudby.

Zrní o sobě:

Něžný artbrut, kladenskej uhelnej zen. Dřevo, svaly, voda, buchary. Jsme Zrní, kladenská kapela. Na hudbě nás baví si hrát, hudebně si povídat, komunikovat, jako prstama do vzduchu, jako lidi na ulici. Inspiruje nás cokoli: zvuky, zvířata, komiks, počítač, Poldovka. Vycházíme ze současné rychlé, elektronické doby, která přináší zvuky strojů, aut, měst, nové lidské pocity a situace, nové technické možnosti. A taky z lidové hudby, která jde z naší krajiny a ze zkušeností našich předků. Zpíváme česky. O nočním městě, bezdomovcích, jabloních v sadě. O hrdinovi počítačový hry, který jde do světa. Je nás pět. Hrajeme spolu od roku 2001 pořád v tomtéž složení. Zpěvy, housle, kytary, bicí, basa, beatbox, akordeon, flétna, hrnečky, lžíce, samply, kameny.www.zrni.cz
www.bandzone.cz/zrni

ZRNÍ

Kladenští Zrní jsou něco mezi rychlým městem a mlžným lesem. Na české scéně jsou naprostým originálem. Zvuk kapely je evidentně ovlivněný jejich rodným industriálním Kladnem, táhlými volnými poli, i rychlými pohyby městských strojů. Jejich sdělení je velmi emotivní a naléhavé. Prochází od ponurých nočních ulic, plných zimy a strachu, až k naprosté euforii a dětské fascinaci ze všeho kolem. Sami Zrní označují svůj styl jako „něžný artbrut“.

Na jaře vydali Zrní svou druhou, kritiky zatím velmi pozitivně hodnocenou, desku s názvem Hrdina počítačový hry jde do světa. Tu jim na vlastním labelu Radůza records vydala písničkářka Radůza, která pokládá Zrní za svůj objev a naplnila vydáním jejich alba svou touhu předvést tuto svéráznou ambiciózní partu světu.

Jan Unger -zpěv, kytara, flétna

Jan Fišer – housle, zpěv

Jan Juklík -kytara, zpěv

Ondřej Slavík -bící, akordeon, beatbox, zpěv

Jan Caithaml -basová kytara, zpěv

Úspěchy kapely:

V roce 2009 zvítězili Zrní v soutěži Českého Rozhlasu o nejlepší českou neprofesionální kapelu, a následně tak reprezentovali ČR v rámci českého předsednictví EU koncertem v berlínském Kleisthausu. V témže roce také vydali svůj debut s názvem Voní.

Na jaře 2011 přišli se svou druhou deskou „Hrdina počítačový hry jde do světa“, kterou jim vydala písničkářka Radůza na vlastním labelu Radůza records. Kombinace motivů lidové hudby, industriálního soundu, valivých kytar a expresivního zpěvu nesou formaci na výsluní současné české hudby.

2011

– Vydání 2.desky „Hrdina Počítačový Hry Jde Do Světa“. Křtí Radůza 22.3. v Paláci Akropolis

– Vystoupení v pořadu „Kulturama“ na ČT 24 a pořadu „Kultura s Dvojkou“ na ČT2.

Reportáž o kapele v pořadu Kultura.cz na ČT2

2010

– Vystoupení v pořadu Pozdní Sběr v České Televizi spolu s Radůzou.

– Vystoupení kapely na festivalu Colours Of Ostrava

2009

– Vydání desky „Voní“. Křtí Lenka Dusilová 9.6. v klubu Kaštan

– Divoká karta poroty v soutěži USSF a vystopení na festivalu Rock For People

– Vystoupení v pořadu Události v Kultuře v České Televizi

– Vítěz soutěže Český Rock Do Evropy, koncert v Berlínském Kleisthausu, nahrávání v karlínském studiu Českého Rozhlasu.

2008 – Celoroční vítěz soutěže Future-Line, projektu prestižní scény pražského Paláce Akropolis.

– 3. místě muzikantské soutěže Múza 2007

2007 – Vystoupení kapely na druhé scéně festivalu Trutnov Open Air

2006 – Zrní vyhrálo soutěž Naděje Beatu rádia Beat!

2005 – Skladba „Světlo“ zařazena na CD časopisu Rock&Pop

www.zrni.cz
www.bandzone.cz/zrni
www.myspace.com/zrni


ZRNÍ o sobě

Něžný artbrut, kladenskej uhelnej zen. Dřevo, svaly, voda, buchary. Jsme Zrní, kladenská kapela. Na hudbě nás baví si hrát, hudebně si povídat, komunikovat, jako prstama do vzduchu, jako lidi na ulici. Inspiruje nás cokoli: zvuky, zvířata, komiks, počítač, Poldovka. Vycházíme ze současné rychlé, elektronické doby, která přináší zvuky strojů, aut, měst, nové lidské pocity a situace, nové technické možnosti. A taky z lidové hudby, která jde z naší krajiny a ze zkušeností našich předků. Zpíváme česky. O nočním městě, bezdomovcích, jabloních v sadě. O hrdinovi počítačový hry, který jde do světa.

Je nás pět. Hrajeme spolu od roku 2001 pořád v tomtéž složení. Zpěvy, housle, kytary, bicí, basa, beatbox, akordeon, flétna, hrnečky, lžíce, samply, kameny.